DE BABBELWATERS !

DE BABBELWATERS !!!

Eén van de twee knotsgekke tweede graadsklassen van de Boomhut !

donderdag 20 mei 2010

Op onderzoek tijdens de vrije dagen.




Het piratenproject is afgerond.. Alle materialen zijn terug mee naar huis en zo kunnen we weer op zoek naar een leuk nieuw onderwerp.
Deze keer gaan we op dit op een hele andere manier doen dan anders...

We hebben afgesproken dat de leerlingen tijdens het lange vrije weekend op zoek gaan naar een leuk onderwerp om te onderzoeken en dit meebrengen op dinsdag, woensdag of donderdag.

Dit kan gaan om iets dat ze tegenkomen tijdens een rit, fiets- en/of wandeltocht,... waarvan ze de betekenis niet kennen en dit wel graag willen te weten komen. De leerlingen brengen dan wel een foto,... mee hiervan. ( bijvoorbeeld een verkeersbord, een momunent, een uithangsbord, ... )

Het kan ook zijn dat iemand een voorwerp tegenkomt in de tuin, op zolder, op een rommelmarkt,.... en waarvan je niet weet waarvoor het dient. De leerlingen brengen dan wel het voorwerp mee. ( bijvoorbeeld een oud voorwerp dat ze gebruikten in grootouderstijd,... )

Eva werd helemaal geïnspireerd hierdoor en bracht vandaag 2 dieren mee in een kijkdoosje: een teek en een meikever. Zo kwamen we heel veel te weten over deze dieren.  Bedankt Eva !!

( Dieren mogen dus ook, maar geen boerderijdieren !! )

Speurgroetjes,
Tina

Geen opmerkingen: