DE BABBELWATERS !

DE BABBELWATERS !!!

Eén van de twee knotsgekke tweede graadsklassen van de Boomhut !

woensdag 6 januari 2010

Pinda-roomsoep... dat is smullen :-)


We hebben pinda-roomsoep gemaakt.
De ajuin pikte heel hard in onze ogen.
Het was suuuuper lekker!

Dit is het recept:

pinda-roomsoep met kerrie en maïs

ingrediënten voor 4 personen

-3el pindakaas
-1 kleine ui
-2 dl room
-1 blikje maïs
-2 el gehakte peterselie
-2 el olijfolie
-mespuntje sambal
-1 tl kerrie
-6 dl kippenbouillon
-zout en peper.

bereidingswijze

1.Snipper de ui en fruit hem in de olie glazig.Voeg de kerrie en de sambal toe en geleidelijk onder de bouillon en de pindakaas roeren.Blijf roeren tot de soep kookt en de pindakaas is opgelost.
2.Laat de soep 10 min zachtjes koken. Voeg de room toe.
3.Laat de maïskorrels uitlekken en laat ze in de soep warm worden.
4.Voeg naar smaak zout en peper toe en bestrooi de soep op het laatst met de gehakte peterselie.

Smakelijk !!
Camille en Alys

2 opmerkingen:

Anne De Four zei

Zeno vond het zooo lekker dat wij het ook thuis gaan proberen! Bedankt voor de recepte!

Jan vind het ideëe van een pinda-soep wel raar, misschien zal hij voor het eerst de gene zijn die ik zal moeten verplichten zijn bord leeg te doen!

Anoniem zei

het was zeer lekker !!groetjes annick