Voor wie thuis ook eens wilt proberen:
KASTANJECONFITUUR (van Felix)
ingrediënten:
2 en een halve kg kastanjes = 1 kg kastanjebloem, 50 g vanillesuiker, 1 kg suiker, 0,2 l water
werkwijze:
* ongeveer 2 en een halve kg eetkastanjes rapen. Deze kasta,jes 20 min koken.
* De gekookte kastanjes in twee snijden en met een lepeltje de kastanjebloem er uithalen.
* De kastanjebloem in water koken.
* Meng de suiker en de vanillesuiker er bij.
* De massa goed mixen en nog een uur laten pruttelen.
* De hete massa in propere potjes doen.
KASTANJESOEP
ingrediënten:
1 takje rozemarijn, 400g gave gepelde kastanjes, 1 teen knoflook, drupje olijfolie, 1 l bouillon, sufje cayenne, halve bot prei, 2 uien
werkwijze:
* Bak knoflook en rozemarijn samen in wat olijfolie tot de knoflook kleurt.
* Doe er dan de prei en ui bij en laat even stoven.
* Dan voeg je de bouillon er bij. Breng dit aan de kook.
* Houd een deel van de kastanjes achter en doe de rest van de soep.
* Laat 5 min koken.
* Vis de rozemarijn eruit, druk de kastanjes stuk en pureer de soep.
* Verbrokkel de resterende kastanjes en laat ze in de soep warmen (van het vuur halen).
* Breng op smaak met cayenne.
SMAKELIJK !
5 opmerkingen:
ik wil graag is kastanjesoep confituur en gebakken kastanje.
coralie en mijn oma
het is een goed idee en ik denkt het ga lekker worden.
van juliette.
Ik hoop dat de soep heel lekker gaat zijn
Birte
super tof hoor tina ik wil graag direkt beginnen xxx laïs
ik zal het zeker ook proberen
imka
Een reactie posten